Quantcast

Χρυσοχοΐδης για Μυλοπόταμο: Δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα – Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

Τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον Μυλοπόταμο φαίνεται ότι κυριάρχησαν στην σημερινή ευρεία σύσκεψη που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης με τους διοικητές της αστυνομίας.

Οι δύο άνδρες, στο πλαίσιο του ταξιδιού – εξπρές που έκαναν στο Ηράκλειο, είχαν σειρά επαφών με τόσο με τους αξιωματικούς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και συνδικαλιστές όσο και με τοπικούς φορείς.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο Μυλοπόταμος όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί δύο ένοπλα επεισόδια.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας σε κάθε τόσο ως «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου ενώ υπογράμμισε πως «δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών τέτοιου ύφους στον ορεινό Μυλοπόταμο».

Νέα κάθοδος του υπουργού

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει ξανά στην Κρήτη προκειμένου να επισκεφτεί την περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου.

«Η κατάσταση πρέπει ν’ αλλάξει γι’ αυτό και θα γίνει ένας νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός», επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ενώ παράλληλα τόνισε πως «οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να βοηθήσουν για να επιτευχθεί η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ».

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές της Κρήτης που είχαν συνάντηση με τους κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Καραμαλάκη δεσμεύθηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουν το επιχειρησιακό πλάνο της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών.

Ενίσχυση αστυνόμευσης και προβλήματα εξοπλισμού

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Χρυσοχοΐδης με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς αλλά και τους φορείς του Ηρακλείου τέθηκαν τα θέματα για την έλλειψη αστυνομικών που υπάρχουν σε αρκετές περιοχές.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές περιέγραψαν για μία ακόμα φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο σε έλλειψη προσωπικού όσο και σε έλλειψη εξοπλισμού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως έχει αποφασιστεί η ενίσχυση της αστυνόμευσης για την προστασία του πολίτη καθώς θα γίνουν κάποιες αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα πλάνα ενώ ως προς τον εξοπλισμό θα προσπαθήσει να βρει λύσεις.