Υβριστική επίθεση μέσω Facebook κατήγγειλε 40χρονη Βολιώτισσα - Πού στρέφονται οι έρευνες

Μια 40χρονη Βολιώτισσα εκτέθηκε στο διαδίκτυο από άγνωστο άτομο πιθανώς συνομήλικη της, η οποία εδώ και περίπου 10 ημέρες ποστάρει στο Facebook υβριστικά σχόλια εναντίον της, προχωρώντας μάλιστα και σε λεπτομερείς περιγραφές χυδαίου περιεχομένου εμπλέκοντας στις αναρτήσεις της μάλιστα πραγματικά πρόσωπα.

Η 40χρονη σύμφωνα με πληροφορίες απηύδησε από τη συγκεκριμένη κατάσταση και γι’ αυτό κατέφυγε στην Εισαγγελία του Βόλου, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά.

Διατάχθηκε από την αρμόδια αρχή η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν το προφίλ που χρησιμοποιεί ο άγνωστος δράστης είναι αληθινό (αρχικά φαίνεται ψεύτικο).

Επίσης ενημερώθηκε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να προχωρήσει στην ανεύρεση της πραγματικής ταυτότητας του δράστη μέσω εντοπισμού της διεύθυνσης IP του υπολογιστή που χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 40χρονη θεωρεί υπεύθυνη για το περιστατικό μια άλλη γυναίκα που είναι περίπου στην ίδια ηλικία και έχουν προηγούμενα μεταξύ τους.

Στην ίδια υπόθεση ενεπλάκη και ένας άνδρας που κατονομαζόταν από τη φερόμενη ως δράστιδα με αποτέλεσμα να στραφεί εναντίον της, σκοπεύοντας και αυτός από την πλευρά του να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας αυτός διατηρούσε παλαιότερα σχέση με μια από τις δύο γυναίκες και η δράστιδα υβρίζει και κατηγορεί την 40χρονη για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Όταν καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του προσώπου που προχώρησε σε αυτά τα χυδαία σχόλια, θα ασκηθεί εις βάρος του από την Εισαγγελία ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς δεν υπήρξε κάποια παράβαση προσωπικών δεδομένων όπου εκεί η δίωξη θα μετατρέπονταν σε κακουργηματικού χαρακτήρα.