Quantcast

Υδατοδρόμια σε Μάνη και Μονεμβασιά

Σε διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου φαίνεται ότι βρίσκεται ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που έχουν «πέσει» στο τραπέζι των συζητήσεων είναι η Καλαμάτα, η Κυλλήνη, αλλά και περιοχές της Λακωνίας όπως η Μονεμβασιά και η Μάνη.

Ήδη, στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο και Νέα Κίο και στο Λουτράκι (δύο).

Το νομοσχέδιο που θα αφορά την κατασκευή και τη λειτουργία τους πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως τα τέλη Νοεμβρίου. Μεγάλος στόχος είναι να υπάρξει επανεκκίνηση των επενδύσεων, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια σκάλωναν στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας και να δημιουργηθεί δίκτυο υδατοδρομίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι πρώτες πτήσης υδροπλάνων αναμένεται να ξεκινήσουν το Μάιο του 2020 με τη λειτουργία των πρώτων  υδρατοδρομίων σε Κέρκυρα, Πάτρα και Παξούς.

Σχέδια, όμως για να δημιουργηθούν υδατοδρόμια υπάρχουν και για 19 λίμνες, ανάμεσά τους και μία της Πελοποννήσου. Πρόκειται για τις: Τριχωνίδα, Βόλβη, Βεγορίτιδα, Βιστωνίδα, Κορώνεια, Μικρή Πρέσπα, Μεγάλη Πρέσπα, Ορεστιάδα (Καστοριάς), Παμβώτιδα Ιωαννίνων, Υλίκη, Δοϊράνη, Αμβρακία, Στυμφαλία (στην Κορινθία), Πετρών, Παραλίμνη, Καϊάφα, Οζερός, Βουλκαριά και Δύστος.