Quantcast

Μπαράζ φακέλων με σκόνη στα πανεπιστήμια Αθήνας, Κρήτης, Κέρκυρας και Θεσσαλίας

Νέος συναγερμός σήμανε στις Αρχές με την αποστολή νέων ύποπτων φακέλων σε τρία σημεία της χώρας.

Συναγερμός σήμανε εκ νέου στις Αρχές, λίγες ώρες μετά το περιστατικό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου εστάλη φάκελος με ύποπτο υλικό.

Tρεις ακόμα φάκελοι με ύποπτη σκόνη εντοπίστηκαν στο Πολυτεχνείο, την Κρήτη και την Κέρκυρα, όπως και ο πρώτος (στη Μυτιλήνη), έτσι και οι νέοι φάκελοι, είχαν πάνω στη θέση του αποστολέα διεύθυνση από την Ινδία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι φάκελοι εστάλησαν χθες, αλλά δεν ανοίχθηκαν. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος στην Κέρκυρα έγινε αντιληπτός στα ΕΛΤΑ, τα οποία και αποκλείστηκαν.Οι τέσσερις υπάλληλοι που φέρονται να ήρθαν σε επαφή με το φάκελο έχουν μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο, ενώ, οι υπόλοιποι υπάλληλοι του ταχυδρομείου και ο κόσμος που ήταν εκεί, θα μεταφερθεί στη Νομαρχία, για έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές, όπως αναφέρει το corfupress.

Όταν έγιναν αντιληπτοί, οι Αρχές κινήθηκαν ταχύτητα ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο.

Οι νέοι φάκελοι έχουν σταλεί στο Χημείο του Κράτους, για να εξεταστεί το περιεχόμενό τους.

Κι ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για το περιεχόμενο των τριών και του τέταρτου που παραλήφθη από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνολικά πέντε άτομα από τα επτά που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, στη Μυτιλήνη, παραμένουν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Συναγερμός για ύποπτο δέμα και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, μετά από ενημέρωση από την Πρυτανική Αρχή για περίεργο δέμα και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.