Quantcast

Υπόθεση Βαλυράκη: «Δέχθηκα επίθεση και ξυλοδαρμό για να μην μιλήσω» λέει βασικός μάρτυρας- Βίντεο

Ο ένας από τους  δύο βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση θανάτου του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, δήλωσε ότι ξυλοκοπήθηκε προκειμένου να μην καταθέσει στη δίκη.

Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας που έπεσε θύμα επίθεσης περιγράφει τον ξυλοδαρμό και τις απειλές που δέχθηκε, ενώ παράλληλα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα καταρριφθεί ο νέος ισχυρισμός της πλευράς των κατηγορουμένων για ύπαρξη άλλου σκάφους και ενός άλλου ψαρά στον τόπο του εγκλήματος.

«Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Τώρα θα δείτε πολλά που θα βγούν στη φόρα. Εγώ αυτά που είδα θα πω, άλλοι τα μπερδεύουν» λέει στον ΑΝΤ1 ο μάρτυρας.

«Με χτύπησαν για να με τρομοκρατήσουν, "πρόσεχε τι θα πεις εκεί που θα πας και πως θα το πεις". Πέντε ήταν, οι τέσσερις κατέβηκαν. Κοπάναγαν και οι τέσσερις. Πάνε να καλύψουν τους δυο για να πάει ο ένας μέσα. Σας το λέω αυτό το πράγμα, χωρίς φόβο και πάθος» δήλωσε ο μάρτυρας.

Όπως είπε στη συνέχεια ο ίδιος ήταν παρών τη στιγμή που ο Σήφης Βαλυράκης έπεφτε χτυπημένος, όπως λέει, στη θάλασσα, μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό με τους δυο ψαράδες. 

Από την πλευρά τους οι δύο κατηγορούμενοι, ισχυρίζονται ότι εκείνη την ημέρα δεν είχαν βγει στην θάλασσα, το σκάφος τους βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι της Ερέτριας ενώ δίνουν στοιχεία για ύπαρξη άλλου σκάφους παρόμοιο με το δικό τους στον τόπο του εγκλήματος.

«Δεν υπάρχει δεύτερο σκάφος. Ένα ήταν το σκάφος» επιμένει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Πάνε να παρουσιάσουν ότι μοιάζει το σκάφος το δικό τους και πάνε να δώσουν τον άλλον για να την βγάλουν καθαρή οι δυο. Από όραση έχω καλή, βλέπω πολύ καλά. Δεν μπορούν να μου πουν οι άλλοι εμένα ότι ήταν...την στιγμή που ήταν δυο μέσα στο σκάφος. Και το συγκεκριμένο σκάφος δεν λέμε ότι έμοιαζε, άλλο το έμοιαζε και άλλο τι ήτανε. Υπάρχει διαφορά», υποστηρίζει ο μάρτυρας.