Υπόθεση Folli Follie: Τι δηλώνει για την παραπομπή του ο Χαράλαμπος Γκότσης

Με αφορμή την παραπομπή του για την υπόθεση της Folli Follie σε δήλωσή του ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης αναφέρει τα εξής:

«Όλες οι αποφάσεις που έλαβαν τα αρμόδια όργανα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τόσο η Εκτελεστική Επιτροπή όσο και το Διοικητικό της Συμβούλιο,  στην υπόθεση της Folli Follie εμφορούνται από την πιστή  τήρηση των νόμων και τις μέχρι τώρα πρακτικές που ακολουθήθηκαν σε ανάλογες περιπτώσεις!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ουδέποτε δέχθηκε ούτε και θα μπορούσε να δεχθεί πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα ή από επιχειρηματικούς φορείς κατά την εκτέλεση  των καθηκόντων του.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της δήθεν καθυστέρησης της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της εν λόγω εταιρείας, είχε τεθεί στο αρχείο από την Ελληνική Δικαιοσύνη και ανασύρθηκε  όταν ήρθαν στο φως μερικά ηλεκτρονικά μηνύματα ενός υπαλλήλου της εταιρείας προς τον διευθύνοντα σύμβουλο. Το πρόσωπο αυτό μου είναι παντελώς άγνωστο το δε περιεχόμενο των μηνυμάτων είναι ψευδέστατο, κάτι που άλλωστε και ο ίδιος έχει ήδη ανακαλέσει!»