Quantcast

Υπόθεση Φουρθιώτη: Διπλή εισαγγελική έρευνα – Το υπ. Εργασίας στέλνει στη δικαιοσύνη τα στοιχεία για το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης με διπλή εισαγγελική έρευνα μπαίνει ο Μένιος Φουρθιώτης ενώ την ίδια ώρα με πρωτοβουλία του Υπουργού  Εργασίαας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Ειδικότερα, ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης παρενέβη αυτεπαγγέλτως δίνοντας εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθούν αδικήματα όπως απάτη ή απόπειρα απάτης. Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Μπαρδάκη αποτέλεσαν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο οποίος σε δηλώσεις του φωτογράφισε τον Μένιο Φουρθιώτη ως ενορχηστρωτή κομπίνας για να εισπράττει παρανόμως δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», καθώς δήλωνε μισθούς έως και 80.000 ευρώ μεικτά.

Η εντολή του εισαγγελέα προς το ΣΔΟΕ είναι να ελέγξει ταχύτατα το φορολογικό» προφίλ του κ.Φουρθιώτη και να του διαβιβαστούν άμεσα τα στοιχεία προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Την ίδια ώρα με παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της  διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας ή της απόπειρα εκβίασης. Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελίας αποτέλεσαν οι καταγγελίες του Γ.Βρούτση περί εισβολής του Φουρθιώτη με μπράβους στο γραφείο του την περίοδο που ήταν Υπουργός Εργασίας και περί απειλών του επί πέντε ώρες.

Την προκαταρκτική θα διενεργήσει το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Χάιδως Ζουγρή.

Παράλληλα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας διαβίβασε στον οικονομικό εισαγγελέα και τα στοιχεία που της απεστάλησαν από τον Κωστή Χατζηδάκη, και αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου στο φάκελο «συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους εταιρειών υπό τις επωνυμίες "Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ" και "Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία", προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"».