Quantcast

Ζάκυνθος: Έξι συλλήψεις για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία - Ανάμεσά τους απότακτος αστυνομικός

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης συζύγου του 54χρονου επιχειρηματία που επίσης δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο. 

Σε συνολικά έξι συλλήψεις έχει προχωρήσει μέχρι αυτή την ώρα η ΕΛ.ΑΣ έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κρατούνται.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και απότακτος αστυνομικός τον οποίο στο παρελθόν είχε καταγγείλει ο 54χρονος επιχειρηματίας ως ηθικό αυτουργό της μεγάλης ληστείας που είχε γίνει σε βάρος πρώην δημάρχου του νησιού.

Ο αστυνομικός που υπηρετούσε στην Ασφάλεια της Ζακύνθου είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 20 ετών, στο Εφετείο η ποινή μειώθηκε στα 12 έτη και τελικά αποφυλακίστηκε μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του επιχειρηματία καθώς είχε ήδη εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. 

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο σωματοφύλακας γνωστού εφοπλιστή. Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από έρευνες που είχαν ως οδηγό τους το σημαντικό υπόμνημα που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας μετά τη δολοφονία της γυναίκας του. 

Τρεις συλλήψεις έγιναν στη Ζάκυνθο, μια στην Αττική και δύο στον Πύργο.   

Υπενθυμίζεται, ότι η άτυχη γυναίκα, η οποία επέβαινε μαζί με τον σύζυγό της σε μηχανή, δέχθηκε πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της και να τραυματιστεί ο άνδρας της. Ο τελευταίος δολοφονήθηκε, πριν από περίπου έναν μήνα, στη Ζάκυνθο.

Η 37χρονη σύζυγος του 54χρονου έπεσε νεκρή από τα πυρά δύο δραστών που είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στο ζευγάρι στην περιοχή του Αγίου Σώστη τον Ιούνιο του 2020.  Την πυροβόλησαν εν ψυχρώ ενώ βρισκόταν επάνω στη μηχανή που οδηγούσε ο σύζυγός της. 

Οι δολοφόνοι, οι οποίοι, όπως ανέφερε το zantereport.gr, φορούσαν λευκά κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα -ώστε να μοιάζουν με αστυνομικούς - οδηγούσαν λευκή μηχανή, ενώ στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες από 45άρι πιστόλι.

 Από την «κινηματογραφική» επίθεση, η άτυχη γυναίκα έχασε ακαριαία τη ζωή της, ενώ ο σύζυγός της τραυματίστηκε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Έναν χρόνο μετά και συγκεκριμένα τον Μάιο, ο 54χρονος έπεσε νεκρός όταν τον πυροβόλησαν την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του λογιστή του.