Quantcast

«Ζητάμε την απόδοση ευθυνών»: Συγκλονίζει η οικογένεια του 51χρονου που καταπλακώθηκε από δέντρο

Οργισμένοι είναι οι συγγενείς του 51χρονου που έχασε την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο την ώρα που περίμενε στο φανάρι με τη μοτοσικλέτα του σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου.

Όλη η τοπική κοινωνία της Κρήτης βρίσκεται σε σοκ από τον τραγικό θάνατο του 51χρονου ενώ η οικογένειά του δηλώνει  ότι θα κινηθεί νομικά για να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους.

«Δεν μπορεί ένα δέντρο να κόβει έτσι την ζωή ενός ανθρώπου», δήλωσε στην κάμερα του Alpha η χήρα του 51χρονου.

Ήταν 30 χρόνια παντρεμένοι και είχαν μαζί τρία αγόρια. Όπως η ίδια περιγράφει, «ήταν ο καλύτερος μπαμπάς, ο καλύτερος οικογενειάρχης, ο καλύτερος σύζυγος».

Παράλληλα τονίζει πως «θέλουμε απόδοση ευθυνών, θέλουμε να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για αυτό».

 

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο», είπε στο cretapost ένας εκ των γιών του 51χρονου.

 «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο, πονάει πολύ», αναφέρει ο γιός του μιλώντας στο cretapost, ενώ παράλληλα τονίζει πως η οικογένεια είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Θα κινηθούμε νομικά ενάντια στο δήμο Ηρακλείου, θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος», ανέφερε. «Ο πατέρας μου έχασε την ζωή του για αμέλεια άλλου, είναι σαν να τον σκότωσαν αυτοί. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν», τόνισε εξοργισμένος.

Παρενέβη ο εισαγγελέας

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους για την πτώση του δέντρου που σκότωσε τον 51χρονο άνδρα. Την ίδια στιγμή, ήδη, η Αστυνομία έχει καλέσει τρεις αυτόπτες μάρτυρες για να καταθέσουν.

Παρότι ο άτυχος άνδρας φορούσε κράνος ο θάνατος – σύμφωνα με μαρτυρίες – ήταν ακαριαίος.

Μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA, αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της τραγωδίας: «Ήμουν δέκα μέτρα πιο πέρα, με τη γυναίκα μου στο αυτοκίνητο. Ο κύριος ήταν σταματημένος στο φανάρι και περίμενε. Είχε σταματήσει στο πορτοκαλί φανάρι, αλλιώς θα ήμουν κι εγώ εδώ… Το δέντρο έπεσε ξαφνικά, μονοκόμματα. Είδα ξαφνικά ότι το δέντρο έφυγε. Το ένιωσα. Όλος αυτός ο όγκος έφυγε πάνω σε μια ανθρώπινη ζωή».