Αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν: Τα μαύρα κουτιά και οι θέσεις των δύο επιζώντων

Ένας τραπεζίτης και ένας μηχανικός ήταν οι μόνοι επιζώντες της αεροπορικής τραγωδίας στο Καράτσι, όταν αεροπλάνο των Πακιστανικών Αερογραμμών έπεσε πάνω σε κατοικημένη περιοχή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 97 από τους 99 επιβαίνοντες.

Ο καταγραφέας δεδομένων της πτήσης και ο καταγραφέας συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης εντοπίστηκαν και περισυνελέχθησαν από το σημείο όπου συνετρίβη την Παρασκευή ένα αεροσκάφος των Πακιστανικών Αερογραμμών (PIA).

«Τα μαύρα κουτιά βρέθηκαν αργά χθες το βράδυ, τα παραδίδουμε στην επιτροπή έρευνας», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Αμπντουλάχ Χαν.

Οι θέσεις των επιζώντων

Ο Ζαφάρ Μασούντ, πρόεδρος της Τράπεζας του Πουντζάμπ και ο 24χρονος Μοχάμεντ Ζουμπαΐρ, μηχανικός ήταν οι δύο άνθρωποι που γλίτωσαν από θαύμα. Δεκαεννέα από τους νεκρούς που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια, αναγνωρίστηκαν και κηδεύτηκαν το πρωί του Σαββάτου.

Η λίστα επιβατών της πτήσης του Airbus A320 που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δείχνει τις θέσεις των δύο επιζώντων, με τον Μασούντ να κάθεται μπροστά μπροστά και τον Ζουμπαΐρ δέκα σειρές πιο πίσω. Συγκεκριμένα, ο τραπεζίτης καθόταν στη θέση 1C, και ήταν αυτός που είδαμε στα πλάνα να ανασύρεται ζωντανός πάνω σε φορείο μέσα από τα συντρίμμια. Ο δεύτερος επιζών, ο 24χρονος μηχανικός καθόταν στη θέση 10C. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, οι καλύτερες θέσεις σε ένα αεροπλάνο είναι οι μπροστινές ενώ περισσότερες πιθανότητες να διασωθούν σε ενδεχόμενη συντριβή έχουν όσοι κάθονται από τη μέση περίπου και πίσω.