Η αυστριακή αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αγνώστου με όπλο σε σχολείο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστρίας, του Γκρατς.
“Επί του παρόντος έχουμε πολλά θύματα στην επιχείρηση #γκρατς1006”, έγραψε η αστυνομία στο Χ.
Το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων APA μετέδωσε ότι υπάρχουν 9 νεκροί.
Αυστριακά μέσα ενημέρωσης, περιλαμβανομένης της Kronen Zeitung, ανέφεραν ότι υπάρχουν τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση, ενώ το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ORF μετέδωσε ότι ανάμεσά τους είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Νωρίτερα το ίδιο δίκτυο μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν μαθητής του σχολείου και αυτοκτόνησε, αλλά σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του Ρόιτερς δεν είναι σαφές αν το πρόσωπο αυτό συγκαταλέγεται στα θύματα.
🚨🚨🚨BREAKING: At least nine dead in school shooting in Graz, Austria
Preliminary reports indicate that the attacker was shot dead. Both students and teachers are among the victims.
Several police units and the Cobra special forces have been deployed in the city.
There is… pic.twitter.com/dbECqb3KVQ
— NEXTA (@nexta_tv) June 10, 2025
Σύμφωνα με την Kronen Zeitung, ένας ύποπτος φέρεται ότι βρέθηκε νεκρός μέσα στις σχολικές τουαλέτες, αλλά η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα από το Ρόιτερς.
Η αστυνομία ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση στην οδό Ντράιερσυτσενγκάσε, όπου βρίσκεται ένα δευτεροβάθμιο σχολείο, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.
Το ORF μετέδωσε ότι η αστυνομία εκκενώνει το κτίριο.