Quantcast

Άγιος Νικόλαος – Νέα Υόρκη: Υστερα από 21 χρόνια εγκαινιάστηκε ο ιερός ναός στο «Σημείο Μηδέν»

Ανήμερα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ, της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, μια ιστορική μέρα ξημέρωσε και για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τους Ελληνορθοδόξους, καθώς ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη εγκαινιάστηκε μετά την ανοικοδόμησή του. 

Εικοσιένα χρόνια ύστερα από την καταστροφή του από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανέφερε ότι αυτός ο ναός θα κοσμεί το «Σημείο Μηδέν» για τους επόμενους αιώνες και θα αποδεικνύει το σθένος του ανθρώπου ο οποίος μπορεί να καταφέρει τα πάντα όταν έχει πίστη και λειτουργεί συλλογικά.

Στα εγκαίνια παρέστησαν πιστοί και σημαντικές προσωπικότητες παρέστησαν στα εγκαίνια, σε μια ημέρα με έντονο συμβολισμό καθώς ταυτόχρονα εορτάζεται η 4η Ιουλίου Ημέρα της αμερικανικής Ανεξαρτησίας, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Μέσα από δυσκολίες, εμπόδια και προβλήματα χρόνων, έγινε ένα μικρό θαύμα όπως λένε οι ομογενείς και ο Άγιος Νικόλαος θα λειτουργεί ως Εθνικό Ιερό για όλες τις θρησκείες και σε μνήμη όλων όσοι χάθηκαν όταν κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι.