Quantcast

Αίγυπτος: 21 θάνατοι, 167 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 167 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει πλέον τους 95.314.

Ο αριθμός των περιπτώσεων μόλυνσης παρέμεινε κάτω από τις 200 για έβδομη συνεχόμενη ημέρα. Τα κρούσματα άρχισαν να ξεπερνούν τα 200 ημερησίως την 23η Απριλίου, προτού φθάσουν στην κορύφωσή τους, τα 1.774, την 19η Ιουνίου.

Άλλοι 21 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 4.992 νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Από την άλλη, 1.119 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολο των ασθενών που ανέρρωσαν να φθάνει τους 51.672, κατά την ίδια πηγή.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αιγυπτιακές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν την είσοδο στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό εάν δεν έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο μοριακό τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα, μέτρο πάντως από το οποίο εξαίρεσαν τους τουρίστες που φθάνουν με απευθείας πτήσεις στα αεροδρόμια στο Σαρμ ελ Σέιχ, στη Χουργκάντα, στην Τάμπα και στη Μάρσα Άλαμ.