Αίγυπτος: Η Αιγυπτιακή Προεδρία για τη συνάντηση Αναστασιάδη - Αλ Σίσι στην Αθήνα

Θέματα της διμερούς συνεργασίας αλλά και της τριμερούς με την Ελλάδα συζήτησαν σήμερα στην Αθήνα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος 'Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη, πριν από την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής της Αθήνας.

Με τον Αιγύπτιο ηγέτη να επαινεί τη συνεχή ανάπτυξη και προσέγγιση των διμερών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου, ιδίως μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στο Κάιρο τον περασμένο Σεπτέμβριο, σηματοδοτήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την πρώτη Διακυβερνητική Συνάντηση, επικεφαλής των δύο Προέδρων.

Αυτό τονίζει η Αιγυπτιακή προεδρία, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας του για τις ισχυρές και διαχρονικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες αναπτύσσονται συνεχώς σε διάφορα επίπεδα, τονίζοντας την επιθυμία του να επιτευχθούν επιπλέον βήματα για την περαιτέρω εδραίωση τόσο της διμερούς συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και της ενίσχυσης του μηχανισμού τριμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα.

Η Αιγυπτιακή προεδρία αναφέρει ότι ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση της Λευκωσίας για την υποστήριξη της Αιγύπτου στο Κυπριακό, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, με τρόπο που να ενισχύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, επαινώντας τον ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος ως πυλώνας σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις προσπάθειές της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης.