Αίγυπτος: Πηγές του υπουργείου Υγείας κάνουν λόγο για πιθανό τέταρτο κύμα κορωνοϊού στη χώρα, τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου

Την προσδοκία τους να έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού της Αιγύπτου κατά του κορωνοϊού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου, εκφράζουν πηγές του Υπουργείου Υγείας της χώρας, καθώς δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι ένα νέο, τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι πιθανό να ξεσπάσει τότε.

Τις παραπάνω δηλώσεις έκαναν αξιωματούχοι στην εφημερίδα «Ελ Ουατάν» της Αιγύπτου, αποδίδοντας την ανησυχία τους για την αύξηση μέχρι τότε των κρουσμάτων στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο να παρουσιαστεί και στην Χώρα του Νείλου η μετάλλαξη «Δέλτα».

Όπως τονίζουν, σε αυτήν την περίπτωση, οι ιατροί θα προτείνουν να ενισχυθεί η σειρά των φαρμάκων που θα ενδείκνυνται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Και οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» εξαπλώνεται ταχύτερα και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά. Και επισημαίνουν ότι το εμβόλιο είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση κάθε αναμενόμενου κύματος ή μετάλλαξης της πανδημίας.

Τέλος, αναφέρουν ότι αν πράγματι έχει εμβολιασθεί μέχρι τον Οκτώβριο το 20% του πληθυσμού στην Αίγυπτο, τα ποσοστά θανάτου στο τέταρτο κύμα θα μειωθούν έως και 88 τοις εκατό, καθώς το εμβόλιο κορονοϊού μειώνει δραστικά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Μέχρι τώρα, η Αίγυπτος έχει καταγράψει 283.862 επιβεβαιωμένες μολύνσεις του Covid-19 ενώ 16.465 άτομα έχουν καταλήξει από επιπλοκές του κορονοϊού.