Quantcast

Αιματοκύλισμα σε νοσοκομείο στην Τσεχία: Εξι νεκροί από πυρά ενόπλου - Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι ο δράστης

Ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα έξι ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονταν σε αίθουσα αναμονής ενός νοσοκομείου της βορειοανατολικής πόλης της Τσεχίας Οστράβα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η τηλεόραση της Τσεχίας μετέδωσε ότι ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης είναι νεκρός. Ο ένοπλος εισέβαλε νωρίτερα σήμερα στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα και σκότωσε έξι ανθρώπους σε μια ανεξήγητη επίθεση, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία που τον αναζητούσε ανέφερε ότι περίπου τρεις ώρες μετά την επίθεση ένας άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα σε ένα αυτοκίνητο που αναζητούσαν οι αρχές και η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι πέθανε.

"Η αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητο, ακούστηκε πυροβολισμός από εκείνο το σημείο. Βρισκόμαστε στο στάδιο ταυτοποίησης του άνδρα που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι πριν από την ανάληψη δράσης από την αστυνομία".

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το κίνητρο της επίθεσης.

Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση που σημειώνεται στην Τσεχία από το 2015, όταν ένας ένοπλος είχε σκοτώσει οκτώ ανθρώπους μέσα σε ένα εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ.

Νωρίτερα η αστυνομία ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι αναζητεί τον δράστη και ανήρτησε φωτογραφία του υπόπτου χωρίς να αναφέρει το όνομά του. Όμως στη συνέχεια διευκρίνισε ότι ο εικονιζόμενος είναι αυτόπτης μάρτυρας προσθέτοντας ότι αναζητεί και ένα δεύτερο πρόσωπο.

Πρόκειται για έναν κοκκινομάλλη άνδρα που φοράει κόκκινη μπλούζα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έχει ύψος περίπου 1,80μ.

Η Τσεχική Τηλεόραση μετέδωσε ότι η αστυνομία οδήγησε έναν άνδρα με χειροπέδες εκτός του νοσοκομείου, αλλά δεν επιβεβαίωσε αν πρόκειται για τον δράστη.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας ότι η επίθεση σημειώθηκε μέσα σε αίθουσα αναμονής και ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του, ενώ ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτσεκ είπε ότι σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.