Ακσενέρ σε Ερντογάν: Εχεις θέμα μνήμης, άσε το μπάσκετ και πιάσε το sudoku - ΒΙΝΤΕΟ

Δριμεία επίθεση στον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε η αρχηγός του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

«Κύριε Ερντογάν φαίνεται ότι έχεις πάθει υπερκόπωση. Φαίνεται πως έχεις σύνδρομο εξάντλησης όπως και το κόμμα σου. Φαίνεται ότι έχεις κουραστεί από το περίεργο σύστημα που έχεις επωμιστεί.  Δυστυχώς ο κ. Ερντογάν δυσκολεύεται πλέον να θυμηθεί» τόνισε η Ακσενέρ και πρόσθεσε:

«Συνιστώ στον ίδιο να μην παραμελεί τη βιταμίνη B και αντί να προσπαθεί να παίξει μπάσκετ να λύνει sudoku».

Μάλιστα η αργηγός του «Καλού Κόμματος», υποστήριξε, ότι «το πρόβλημα της μνήμης ενός προέδρου αποτελεί εθνικό ζήτημα».

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Ο τούρκος πρόεδρος, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του, δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να παίζει μπάσκετ.

Καταρρέει η τουρκική λίρα, απολύσεις Ερντογάν στην κεντρική τράπεζα

Στο πιο χαμηλό σημείο όλων των εποχών κατέρρευσε η τουρκική λίρα, αφότου ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε εντολή για νέο γύρο απολύσεων στην κεντρική τράπεζα της χώρας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε αργά τη νύχτα, ώρες αφότου συναντήθηκε με τον Sahap Kavcioglu, τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, ο Ταγίπ Ερντογάν απομάκρυνε δύο αναπληρωτές διοικητές.

O Ugur Namik Kucuk ήταν το μόνο μέλος της οκταμελούς επιτροπής νομισματικής πολιτικής που αντιτάχθηκε στη μείωση επιτοκίων που σόκαρε τους διεθνείς επενδυτές τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα. Ο Semih Tumen, είχε ενημερωθεί επίσης ότι θα μπορούσε να αναλάβει τη θέση του Kavcioglu.

Οπως αναφέρει το Euro2day.gr, o Πρόεδρος απομάκρυνε επίσης τον Abdullah Yavas, ένα μακροχρόνιο μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής, ο οποίος είχε δεχθεί κριτική στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για το γεγονός ότι ζει στις ΗΠΑ.

Η τουρκική λίρα, η οποία βρισκόταν ήδη υπό πίεση λόγω του ισχυρού δολαρίου και των ανησυχιών των επενδυτών για την τουρκική οικονομική και εξωτερική πολιτική, έχανε 1% κατά τη διάρκεια της νύχτας, φτάνοντας στις 9,19 λίρες ανά δολάριο. Αυτή την ώρα, εξακολουθεί να χάνει 0,9% - βρίσκεται στις 9,171 λίρες ανά δολάριο.

Το νόμισμα δέχεται χτύπημα τα τελευταία χρόνια, χάνοντας το 59% της αξίας του έναντι του δολαρίου, από τις αρχές του 2018.