Quantcast

Αλλαγή σκηνικού του καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Λίγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά κυρίως από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Tις νυχτερινές ώρες στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά.

   Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ. Στα ανατολικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο Αιγαίο.

   Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κυρίως στα βορειοδυτικά.

   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

   Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

   Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.

   Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

   ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

   Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις νυχτερινές ώρες θα ενταθούν.

   Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ.

   Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

   ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

   Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές.

   Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

   Θερμοκρασία: Από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

   ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

   Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν.

   Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

   Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

   ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

   Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν.

   Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

   Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

   ΕΥΒΟΙΑ

   Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν.

   Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

   Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

   ΑΤΤΙΚΗ

   Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν.

   Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

   Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

   Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και αργά τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστεί ομίχλη.

   Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

   Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

   ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 10-01-2023

   Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και σταδιακά στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τη νύχτα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά.

   Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση που από τη νύχτα θα ενισχυθούν. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

   Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 12 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 16 και στην νησιωτική χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

   ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-01-2023

   Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά.

   Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

   Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

   ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-01-2023

   Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νοτιοανατολικά και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

   Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα δυτικά θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

   Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

   ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-01-2023

   Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από το μεσημέρι στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

   Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

   Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

   ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-01-2023

   Βελτιωμένος καιρός στα δυτικά και βόρεια. Στα ανατολικά και νότια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές βροχές.

   Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

   Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.