Quantcast

Αναισθησιολόγος δηλητηρίασε πάνω από 50 ασθενείς του σε δυο ιδιωτικές κλινικές

Ένας Γάλλος γιατρός κατηγορείται για τη δηλητηρίαση επτά ασθενών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται καθώς υπάρχουν υποψίες ότι δηλητηρίασε ακόμα 50 άτομα.

Ο Frederic Pechier εργαζόταν ως αναισθησιολόγος σε δύο ιδιωτικές κλινικές στην Besancon. Επτά ασθενείς, ηλικίας από 37 έως 53 ετών, έπαθαν καρδιακή προσβολή κατά την περίοδο 2008 - 2017, πέντε εξ αυτών σώθηκαν ενώ δύο πέθαναν. Οι αστυνομικοί βρήκαν ίχνη καλίου στο αίμα τους, πέντε φορές πάνω από την φονική δόση.

Ο Pechier οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη τον Μάιο του 2017, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη, ενώ του απαγορεύθηκε να ασκεί το λειτούργημα. Έκτοτε, η αστυνομία επέκτεινε την έρευνα και τον Ιανουάριο έγινε η εκταφή τεσσάρων πρώην ασθενών του και νέες εξετάσεις έδειξαν ότι είχαν υψηλά επίπεδα καλίου.

Ο γιατρός συνελήφθη εκ νέου την Τρίτη μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και πλέον οι αρχές εξετάζουν περισσότερες από 50 υποθέσεις ύποπτων θανάτων.

Ο Pechier αν και δεν ήταν επικεφαλής για τη νάρκωση των επτά ασθενών, η σωτήρια παρέμβασή του με τη σωστή διάγνωση προκάλεσε το ενδιαφέρον των ερευνητών. Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι "πείραζε" τη δοσολογία των κοκτέιλ ανασθησίας που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια εγχειρήσεων, έτσι ώστε να δείχνει τις ικανότητές του παρεμβαίνοντας και σώζοντας τη ζωή των ασθενών. Μάλιστα τον παρομοίασαν ως "πυρομανή πυροσβέστη".