Quantcast

«Αντάρτικο» από τους μιναρέδες στην Τουρκία: Μετά το Bella Ciao, ακούστηκε το Yuh Yuh - ΒΙΝΤΕΟ

Δεύτερο χτύπημα ακολούθησε στο σύστημα για κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη, με τους χάκερ να επιλέγουν μετά το "Bella Ciao" να ακουστεί το "Yuh Yuh" της γνωστής Σέλντα Μπαγτζάν, που τραγουδά στίχους του As?k Mahzuni Serif, ποιητή και τραγουδοποιού που είχε φυλακιστεί πολλές φορές, ενώ το 2002 που πέθανε η υπόθεσή του εκκρεμούσε ακόμη στο Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας.

Η ίδια η τραγουδίστρια σε ανάρτησή της στο twitter κάνει λόγο για πρόκληση: "Ανακοίνωση προς το κοινό. Είπαν ότι το τραγούδι μου ακούστηκε από τους μιναρέδες των τζαμιών στη Σμύρνη. Μία απολύτως προκλητική πράξη. Προσπαθούν να παρασύρουν κάπου τη χώρα, πιστεύω στη βία!" έγραψε.

Μετά το δεύτερο περιστατικό οι μουφτήδες της Σμύρνης είπαν ότι σίγησαν το κεντρικό σύστημα προσωρινά ώσπου να διαλευκανθούν τα δύο περιστατικά.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη οι τουρκικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα αφού άγνωστοι κατάφεραν να εισέλθουν στο σύστημα με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη και μετέδωσαν από τους μιναρέδες τζαμιών της πόλης το ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι "Bella Ciao".