Αποκλειστικό: Η Κομισιόν ζητά 10 ευρώ από την Astrazeneca για κάθε εμβόλιο που δεν παραδίδει

Στόχος της Κομισιόν με τη πρόταση περί επιβολής προστίμων στην ΑΖ για μελλοντικές αποκλίσεις από συμβατικές υποχρεώσεις είναι να έχει στο μέλλον η εταιρεία αντικίνητρα και εν τέλει η ΕΕ να λάβει όλες τις υπεσχημένες δόσεις, εξήγησε σήμερα στο real.gr, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν Ντε Κέιρσμακερ, μετά τα δημοσιεύματα για την αγόρευση των δικηγόρων της ΕΕ στο πρωτοδικείο των Βρυξελλών.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν Ντε Κέιρσμακερ δήλωσε στο real.gr ότι "η Κομισιόν ζητά καταρχήν τη παράδοση των δόσεων".

"Για να υποχρεώσουμε την εταιρεία να το κάνει αυτό, διεκδικούμε τις κυρώσεις (σε περίπτωση μη τήρησης των παραδόσεων) και συγκεκριμένα, ποινή 10 ευρώ για κάθε δόση που δεν παραδίδεται ανά ημέρα, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου. Και μόνο για δόσεις που δεν παρέχονται", τόνισε.

Επιπλέον σημείωσε ότι η Κομισιόν ζητά και "10 εκατ. ευρώ την ημέρα σε περίπτωση που η εταιρεία δεν τηρεί άλλες υποχρεώσεις, όπως η χρήση όλων των εγκαταστάσεων που προβλέπονται στις συμβάσεις  για την παραγωγή των δόσεων".

"Όλα αυτά φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι ο δικαστής θα δεχθεί ένα τέτοιο σκεπτικό" καταλήγει.