Quantcast

Αρνητικό το τεστ του Σεργκέι Λαβρόφ όπως και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε μετά την ανακοίνωση ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μπαίνει σε προληπτική καραντίνα μετά την επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα, μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα. 

Η επίσημη αιτιολογία που ανακοινώθηκε ήταν ότι ο Λαβρόφ ήρθε σε επαφή με νοσούντα από κορονοϊό, πιθανότατα συνεργάτη του στο ρωσικό ΥΠΕΞ. Ωστόσο δεν είχε αρχικώς πλήρως διευκρινιστεί αν ο συνεργάτης του αυτός ταξίδεψε μαζί του στην Ελλάδα ή εργαζόταν αυτό το διάστημα στη Μόσχα αλλά και πότε και πότε διαπιστώθηκε ακριβώς ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Ο Ρώσος υπουργός τέθηκε σε προληπτική καραντίνα ενώ ακυρώθηκαν όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια και συναντήσεις που είχε. Σύμφωνα με το Open, το τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο Λαβρόφ βγήκε αρνητικό, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τα ταξίδια του τελικά σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στη Σερβία. Ο Λαβρόφ είχε κάνει τεστ και πριν από το ταξίδι στην Αθήνα όπως και όλοι οι συνεργάτες του. Παράλληλα, και το τεστ του Πρωθυπουργού βγήκε αρνητικό.

Σύμφωνα με το δελτίο του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποβάλλεται σε τεστ σχεδόν σε καθημερινή βάση.