Quantcast

Αυστραλία-κορωνοϊός: Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα χωρίς κανέναν θάνατο

Η Αυστραλία δεν κατέγραψε κανέναν θάνατο από COVID-19 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές της, ενώ πρόκειται για την μεγαλύτερη περίοδο εδώ και τρεις μήνες που δεν θρηνεί κάποιο θύμα από τον νέο κορωνοϊό.

Οι πολιτείες και τα εδάφη της Αυστραλίας κατέγραψαν συνολικά 16 κρούσματα νέου κορωνοϊού το 24ωρο που πέρασε, με τον αριθμό τους να μειώνεται από 28 που είχαν ανακοινωθεί χθες Πέμπτη, και κανέναν θάνατο από COVID-19 για δύο συναπτές ημέρες, το πρώτο 48ωρο από τις 11 Ιουλίου που δεν καταγράφεται κανένας θάνατος στην χώρα από την νόσο αυτήν.

Τα αποτελέσματα αυτά εδραιώνουν την αισιοδοξία στη χώρα ότι κατάφερε να αναχαιτίσει ένα δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού.

Η πολιτεία της Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη της χώρας, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο της επιδημίας της COVID-19 στην Αυστραλία, ανακοίνωσε ότι τώρα μετρά λιγότερα από 200 ενεργά κρούσματα του SARS-CoV-2.

"Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πραγματικά αποφασιστικής προσπάθειας καταπολέμησης αυτού του δεύτερου κύματος", δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε δημοσιογράφους στην Μελβούρνη.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα περισσότερα από 27.000 κρούσματα νέου κορωνοϊού και περίπου 900 θανάτους από COVID-19, με τους αριθμούς αυτούς να είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που καταγράφουν πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες.