Quantcast

Αυστραλία: Λευκός καρχαρίας κατασπάραξε 15χρονο σέρφερ

Ένας 15χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση καρχαρία σε ακτή της Αυστραλίας. 

Παρά το γεγονός ότι έσπευσαν δίπλα του άλλοι σέρφερ και με γενναιότητα προσπάθησαν να διώξουν τον λευκό καρχαρία, το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στους αστυνομικούς ότι ο Mani Hart-Deville, έκανε σερφ στην παραλία Wooli όταν ένα καρχαρίας του επιτέθηκε και τον δάγκωσε και στα δύο πόδια, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό.

"Αρκετοί σέρφερ έσπευσαν να τον βοηθήσουν και να τον βγάλουν έξω από τη θάλασσα" αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών, ο 15χρονος πέθανε στην παραλία. Τα σημάδια από τα δόντια του καρχαρία είναι εμφανή στη σανίδα του σερφ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Channel 9, πρόκειται για έναν λευκό καρχαρία 2,5 μέτρων.

Αναμένονται τα επίσημα στοιχεία μετά την εξέταση της σανίδας του σερφ από ειδικούς. Η κάτοικος της περιοχής, Helen Dobra μίλησε με έναν από τους σέρφερ και δήλωσε "Βασικά είπε ότι βρισκόταν στο νερό και ένας πολύ μεγάλος λευκός καρχαρίας τον πλησίασε και τον δάγκωσε. Ούρλιαζε και τότε ο καρχαρίας ξαναγύρισε και του επιτέθηκε ξανά. Ένας γενναίος σέρφερ με αυτοθυσία πήγε δίπλα του και προσπάθησε να διώξει τον καρχαρία και να τον αφήσει από τα σαγόνια του. Στη συνέχεια τον τράβηξαν έξω από τη θάλασσα".