Quantcast

Αυστρία-κορωνοϊός: Ο εμβολιασμός απέτρεψε σχεδόν 2.200 θανάτους, σχεδόν 5.800 άνθρωποι απέφυγαν τη νοσηλεία

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού απέτρεψε μέχρι το τέλος Ιουλίου σχεδόν 2.200 θανάτους στην Αυστρία, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, το οποίο πραγματοποίησε υπολογισμούς με βάση μοντέλα που δείχνουν ότι, χάρη στους εμβολιασμούς, σχεδόν 5.800 άνθρωποι στη χώρα φέρεται επίσης να έχουν αποφύγει την εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, μέχρι στιγμής συνολικά 10.837 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Αυστρία μετά από μόλυνση με κορονοϊό, οι 2.662 από αυτούς τους μήνες Φεβρουάριο έως Ιούλιο του 2021.

Βάσει του μοντέλου, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πανδημία του κορονοϊού θα είχε στοιχίσει 2.177 επιπλέον θανάτους χωρίς τον εμβολιασμό, ενώ επιπλέον 2.278 άνθρωποι θα έπρεπε να νοσηλευτούν σε πρόσθετες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας -- κατά δύο τρίτα περισσότεροι από τους 3.500 ασθενείς που πράγματι κατέληξαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό βάσει του μοντέλου, ο εμβολιασμός έσωσε συνολικά 5.789 ανθρώπους από νοσοκομειακή περίθαλψη.

Όπως τονίζει ο Γκέραλντ Λόακερ, ο εκπρόσωπος για θέματα Υγείας του κόμματος της αντιπολίτευσης NEOS, το οποίο είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, αυτοί οι υπολογισμοί που ανακοίνωσε τώρα το Υπουργείο Υγείας δείχνουν για άλλη μια φορά πόσο καλά λειτουργούν τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πρασίνων να κάνει περισσότερα για υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη και ταυτόχρονα επέκρινε τη χαμηλή κάλυψη εμβολιασμού στην Αυστρία σε σύγκριση με τη Δυτική Ευρώπη.