Quantcast

Αυτό είναι το βίντεο κλιπ που προκάλεσε σάλο στον ισραηλινό στρατό

Ο ισραηλινός στρατός αποφάσισε να σταματήσει τη στρατολόγηση οπλιτών ως χορευτών στα ψυχαγωγικά του συγκροτήματα, έπειτα από την κυκλοφορία ενός βίντεο με δύο άνδρες στρατιώτες να στροβιλίζονται επί σκηνής που ξεσήκωσε θύελλα επικρίσεων για απρεπή κι ακατάλληλη για το στράτευμα συμπεριφορά.

Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι Ισραηλινοί καλούνται στα όπλα όταν συμπληρώσουν τα 18 τους για μία θητεία δύο έως τριών ετών. Ορισμένοι, που διαθέτουν συγκεκριμένες αθλητικές ή καλλιτεχνικές δεξιότητες επιτρέπεται να τις συνεχίσουν και ως στρατεύσιμοι, αλλά ενσωματωμένες στις ανάγκες της στρατιωτικής τους θητείας.

Όταν στρατολογήθηκαν οι αστέρες της ποπ μουσικής Νόα Κίρελ και Γιόναταν Μάργκι , ο στρατός αποφάσισε να πλαισιώσει τα στρατιωτικά συγκροτήματα αναψυχής, με τα οποία επρόκειτο να περιοδεύουν στα στρατόπεδα, με εφέδρους χορευτές, ώστε το αποτέλεσμα των παραστάσεών τους να είναι πιο επαγγελματικό, μεταδίδει σχετικά η Ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού.

Όμως η ιεραρχία του στρατεύματος άλλαξε γνώμη μόλις κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο κλιπ με την Κιρέλ, με τη στολή της να τραγουδάει σε μια στρατιωτική βάση, όταν εμφανίσθηκαν πίσω της δύο ένστολοι χορευτές.

«Στους ανώτερους αξιωματικούς δεν άρεσε το θέαμα ανδρών να χορεύουν με τέτοιο τρόπο με την στρατιωτική στολή. Προφανώς, για αυτούς, αποτελεί όνειδος για το στράτευμα», προσθέτει το ίδιο ραδιοφωνικό δίκτυο.

Αλλά επικριτικά ήσαν πολλά από τα σχόλια στο διαδίκτυο.

«Ήδη θα μπορούσαμε να σηκώσουμε και τη λευκή σημαία», τόνιζε ένα από αυτά . «Θα έχουμε καμιά τύχη στον επόμενο πόλεμο;», αναρωτιόταν ένα άλλο.

Μία εκπρόσωπος του στρατού ανακοίνωσε σήμερα πως ο επικεφαλής προσωπάρχης αποφάσισε να θέσει άπαξ διαπαντός τέλος στην πρωτοβουλία για στρατολόγηση χορευτών.

Ο ραδιοσταθμός του στρατού επισήμανε πως οι δύο ένστολοι χορευτές, όπως και άλλες δύο γυναίκες συνάδελφοί τους, θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες και καθήκοντα, που θα τους επιτρέπουν να έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο ώστε να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές, αλλά μη στρατιωτικές χορευτικές παραστάσεις.

Οι δε Κίρελ και Μάργκι θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν τη θητεία τους τραγουδώντας επί σκηνής, αλλά πλέον χωρίς χορευτές να τους πλαισιώνουν.