Quantcast

Β. Κορέα: Δημόσια εμφάνιση αξιωματούχου που φερόταν να έχει σταλεί σε στρατόπεδο εργασίας

Ο ανώτερος Βορειοκορεάτης αξιωματούχος Κιμ Γιονγκ Τσολ εμφανίστηκε δημοσίως χθες Κυριακή στο πλευρό του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν παρά τη φημολογία ότι είχε σταλεί σε στρατόπεδο εργασίας μετά την αποτυχημένη συνάντηση του Φεβρουαρίου με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo ανέφερε την Παρασκευή σε άρθρο της ότι ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, δεξί χέρι του Κιμ Γιονγκ Ουν και ομόλογος του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στις συζητήσεις για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα, είχε σταλεί σε στρατόπεδο εργασίας και επανεκπαίδευσης στην επαρχία Τζαγκάνγκ κοντά στα σύνορα με την Κίνα, μετά την αποτυχία της συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Ανόι του Βιετνάμ.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης στο άρθρο αυτό ότι ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος, ο ειδικός απεσταλμένος της Βόρειας Κορέας στις ΗΠΑ Κιμ Χίοκ Τσολ, είχε εκτελεστεί για τον ίδιο λόγο.

Ωστόσο ο Κιμ Γιονγκ Τσολ ήταν μεταξύ των προσώπων που παρακολούθησαν αργά χθες το βράδυ την παράσταση των συζύγων αξιωματικών του βορειοκορεατικού στρατού μαζί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη σύζυγο του Ρι Σολ Τζου.

Φωτογραφία που μεταδόθηκε από το πρακτορείο KCNA της Βόρειας Κορέας δείχνει τον Κιμ Γιονγκ Τσολ να παρακολουθεί την παράσταση.