Quantcast

Βέλγιο: Μαζική διαδήλωση για τον θάνατο μαύρου άνδρα κατά τη σύλληψή του - Επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του βασιλιά - ΒΙΝΤΕΟ

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο ενός μαύρου άνδρα ενώ ήταν υπό αστυνομική κράτηση επειδή παραβίασε τις απαγορεύσεις του κορωνοϊού. 

Η αστυνομία είπε ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι, κάποιοι κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για το κίνημα Black Lives Matter, συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα του Βελγίου μετά τον θάνατο του 23χρονου που συνελήφθη το Σάββατο. Δημοσίως ταυτοποιήθηκε μόνο με τα αρχικά του I.B ενώ τα βελγικά Μέσα δημοσιοποιούν το όνομά του ως Ιμπραχίμα Μπάρι.

Στη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων και των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών στόχος έγινε το αυτοκίνητο του βασιλιά του Βελγίου Φιλίππου. Οι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα καθώς το όχημα διερχόταν από την περιοχή του σταθμού Γκαρ ντου Νορντ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ότι η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 100 ανθρώπους κάτι που επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της αστυνομίας, η οποία μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι έγιναν αρκετές συλλήψεις. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε αστυνομικό τμήμα αφού πέταξαν αρκετές μολότοφ. Επίσης, αρκετές εστίες φωτιάς άναψαν σε διάφορους δρόμους της πόλης.