Quantcast

Βλ.Ζελένσκι: Κατηγορεί τη Ρωσία για «τρομοκρατία» με την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας προέτρεψε την ΕΕ να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε απόψε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί τις περικοπές στη ροή φυσικού αερίου για να σκορπίσει τον τρόμο στην Ευρώπη και προέτρεψε την ΕΕ να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

«Όλα αυτά γίνονται εσκεμμένα από τη Ρωσία, για να κάνει όσο το δυνατόν πιο δύσκολη την προετοιμασία των Ευρωπαίων ενόψει του χειμώνα. Και αυτός είναι ένας ανοικτός πόλεμος φυσικού αερίου που διεξάγει η Ρωσία κατά μιας ενωμένης Ευρώπης», δήλωσε.

«Δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με τους ανθρώπους, πόσο θα υποφέρουν από την πείνα λόγω του αποκλεισμού των λιμανιών ή από το ψύχος του χειμώνα και τη φτώχεια. Ή από την κατοχή. Αυτές είναι απλώς διαφορετικές μορφές τρομοκρατίας», συμπλήρωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Η νέα μείωση στη ροή του φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, εκλαμβάνεται ως αντίποινα της Μόσχας στις ευρωπαϊκές χώρες για την υποστήριξή τους στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας υποστήριξε ότι ο εκβιασμός της Μόσχας με το φυσικό αέριο συνιστά «κίνητρο για να είναι πολύ ισχυρότερο το όγδοο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ» σε βάρος της Ρωσίας.