Quantcast

Βολιβία-κορωνοϊός: Αίρονται από Δευτέρα κάποια μέτρα περιορισμού για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας

Η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε την άρση από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ορισμένων από τους περιορισμούς που είχε επιβάλει για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Προβλέπεται η επανεκκίνηση ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων και ότι θα επιτρέπεται στους Βολιβιανούς να βγαίνουν από τα σπίτια τους συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας Όσκαρ Ορτίς.

«Αυτό που ορίζει το διάταγμα είναι ότι θα επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις πέντε το πρωί ως τις έξι το απόγευμα», είπε ο Ορτίς εξερχόμενος από το υπουργικό συμβούλιο. Διευκρίνισε πάντως ότι επαφίεται στους δήμους και τις περιφερειακές αρχές να αποφασίσουν ποιες οικονομικές δραστηριότητες θα επιτραπεί να ξαναρχίσουν.

Εστιατόρια, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι δημόσιων συγκεντρώσεων δεν προβλέπεται να ανοίξουν ξανά.

Η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας επέβαλε τον Μάρτιο πλήρη περιορισμό του πληθυσμού, έκλεισε τα σύνορα και τον εναέριο χώρο, με μόνες εξαιρέσεις ανθρωπιστικές πτήσεις και κάποιες που κρίθηκαν απολύτως απαραίτητες.

Στη Βολιβία, οι αρχές έκαναν λόγο ως προχθές Τετάρτη — τελευταία ημέρα που ανακοίνωσαν επιδημιολογικά δεδομένα — 280 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 7.768 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Εστία της πανδημίας στη χώρα των Άνδεων παραμένει η περιφέρεια Σάντα Κρους, όπου έχουν εντοπιστεί 5.366 επιβεβαιωμένα κρούσματα.