Quantcast

Βόρεια Μακεδονία: Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού καταγράφηκε στη Βόρεια Μακεδονία το τελευταίο 24ωρο, με 180 νέες μολύνσεις, κάτι που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 2.790.

Τα περισσότερα από τα 180 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται στα Σκόπια (109 κρούσματα), ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Εδώ και μία εβδομάδα, στη χώρα αυτή των δύο εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 . Σήμερα ξεπεράστηκε και ο αριθμός των 120 νέων κρουσμάτων που είχε καταγραφεί μία ημέρα νωρίτερα.

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων ενδέχεται να οφείλεται και στην αύξηση των διαγνωστικών τεστ, καθώς τις περασμένες 24 ώρες διενεργήθηκαν 1.272 τεστ. Συνολικά στη χώρα έχουν διενεργηθεί 34.386 τεστ ανίχνευσης του Covid-19.

Ακόμη, δύο άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας σε 149 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο.

Λόγω της αναζωπύρωσης της επιδημίας στη χώρα, από χθες το βράδυ και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών τόσο στην πρωτεύουσα, Σκόπια, όσο και σε ορισμένες άλλες πόλεις, όπως το Τέτοβο, Κουμάνοβο και Στιπ, όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων.

Σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 16:00 και λήγει στις 05:00 της επομένης.