Quantcast

Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 173.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 21.138 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 287 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 173.120 νεκρούς επί συνόλου 6.335.878 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο.

Νωρίτερα χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε ανησυχία για την αναζωπύρωση της εξάπλωσης της πανδημίας και την αύξηση του δείκτη θνητότητας στη Βραζιλία.

«Θεωρώ πως η Βραζιλία πρέπει να το πάρει πολύ σοβαρά αυτό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα ο πρόεδρος της οποίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, υποβαθμίζει την σοβαρότητα της COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, κι έκανε γνωστό την περασμένη εβδομάδα ότι δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί για τον SARS-CoV-2.

Ο Τέντρος σημείωσε πως η Βραζιλία κατάφερε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου, αλλά μετά τη χαλάρωση των μέτρων καταγράφει νέα αναζωπύρωση.