Quantcast

Βρετανία: Ακόμα ένα κυβερνητικό πάρτι εν μέσω lockdown αποκαλύπτει πρώην δημόσια λειτουργός

Η Κέιτ Τζόζεφς, πρώην επικεφαλής της κυβερνητικής ομάδας εργασίας για το συντονισμό της αντιμετώπισης της πανδημίας στη Βρετανία, απολογήθηκε δημοσίως για ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι που έγινε στο γραφείο υπουργικού συμβουλίου στις 17 Δεκεμβρίου 2020 με αφορμή την αποχώρησή της.

Η κα Τζόζεφς ήταν γενική διευθύντρια της ομάδας εργασίας κατά Covid στο γραφείο υπουργικού συμβουλίου. Το κτίριο που στεγάζει την υπηρεσία επικοινωνεί με την Ντάουνινγκ Στριτ.

Με γραπτή δήλωσή της αναφέρει ότι εκείνο το βράδυ βρέθηκε με συναδέλφους που εργάζονταν στο γραφείο, καταναλώνοντας ποτά, διότι αποχωρούσε από τη δημόσια διοίκηση. «Λυπάμαι αληθινά που το έκανα αυτό και για τον θυμό που θα νιώσει ο κόσμος ως αποτέλεσμα αυτού», ανέφερε η κα Τζόζεφς.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας έχει την ευθύνη σχεδιασμού των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού και άλλων συναφών πολιτικών.

Η ίδια αποκάλυψε ότι το πάρτι της εντάσσεται στην έρευνα που διενεργείται για τα καταγγελλόμενα πάρτι εν μέσω περιορισμών στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.