Quantcast

Βρετανία-Αυστραλία: Ο πρωθυπουργός Τζόνσον συνεχάρη τον Άντονι Αλμπανέζι για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές

Η Βρετανία, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2021 το σύμφωνο ασφαλείας AUKUS, με στόχο να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην περιοχή του Ειρηνικού. 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συνεχάρη σήμερα τον Άντονι Αλμπανέζι για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία, δηλώνοντας ότι «ανυπομονεί» να συνεργαστούν.

«Συγχαρητήρια Άντονι Αλμπανέζι για την εκλογή σας στη θέση του πρωθυπουργού της Αυστραλίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. «Οι χώρας μας έχουν μακρά κοινή ιστορία και ένα λαμπρό μέλλον», τόνισε ο Τζόνσον, προσθέτοντας ότι η Βρετανία και η Αυστραλία είναι «ευημερούσες δημοκρατίες που συμμερίζονται τις ίδιες ιδέες» και εργάζονται καθημερινά «για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, ασφαλέστερο, πιο πράσινο».

Η Βρετανία, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2021 το σύμφωνο ασφαλείας AUKUS, με στόχο να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην περιοχή του Ειρηνικού. Η Βρετανία έχει επίσης υπογράψει μια εμπορική συμφωνία με την Αυστραλία μετά το Brexit.

«Θερίζουμε τους καρπούς της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου, της εταιρικής σχέσης μας στην AUKUS και της απαράμιλλης σχέσης των λαών μας, γνωρίζοντας ότι η μοναδική απόσταση που μας χωρίζει είναι η γεωγραφική», πρόσθεσε ο Τζόνσον.