Quantcast

Βρετανία-κορωνοϊός: «Εντός των ημερών» θα είναι έτοιμα τα τεστ αντισωμάτων για εξέταση στο σπίτι

Η Βρετανία θα έχει εντός των επόμενων ημερών έτοιμα τεστ προκειμένου να εξετάζονται στο σπίτι τους οι πολίτες και να διαπιστώνεται αν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό και αν έχουν αναπτύξει ανοσία.

Η Σάρον Πίκοκ, προσωρινή διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοιμωδών Νόσων, είπε ότι έχουν παραγγελθεί εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων και, αναλόγως του είδους τους, ορισμένα μπορεί να είναι δυνατόν να γίνουν στους πολίτες χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους.

Ο στόχος είναι να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποι είχαν μολυνθεί προηγουμένως από τον ιό, σε αντίθεση με τα τεστ αντιγόνων που δείχνουν αν κάποιος έχει τον ιό και για αυτό παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας Covid-19.

«Πρόκειται για ολοκαίνουρια προϊόντα (…) Αφού δοκιμαστούν και αυτό θα συμβεί αυτήν την εβδομάδα, αφού φτάσει το μεγαλύτερο μέρος τους, θα μοιραστούν στην κοινότητα», είπε, εξηγώντας ότι θα μπορούσαν να διανεμηθούν μέσω του δικτύου της εταιρείας Amazon.

Σύμφωνα με την Πίκοκ, η χρέωση για την υποβολή στην εξέταση θα είναι «ελάχιστη». Απέφυγε να πει αν θα είναι διαθέσιμα από την άλλη εβδομάδα, όμως επιβεβαίωσε ότι θα είναι έτοιμα μέσα σε μερικές ημέρες και όχι «σε εβδομάδες ή μήνες».

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει αγοράσει 3,5 εκατομμύρια τέτοια τεστ.