Quantcast

Βρετανία-κορωνοϊός: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια, οι θάνατοι πλησιάζουν τους 145.000

Η Βρετανία ξεπέρασε χθες Πέμπτη το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 47.240 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει έτσι τις 10.021.497.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν 147 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει επισήμως τους 144.433 νεκρούς. Ο απολογισμός αυτός συμπεριλαμβάνει μόνο όσους απεβίωσαν σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον ιό.

Τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα έχουν αρθεί από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, με την επίκληση της προόδου της εκστρατείας ανοσοποίησης. Πάνω από το 88% των πολιτών ηλικίας άνω των 12 ετών έχει λάβει πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19, ενώ πάνω από το 80% έχει εμβολιαστεί πλήρως, κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα. Συνεχίζεται η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, που ξεπέρασε το 28% του πληθυσμού-στόχου.

Ωστόσο χθες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως έξι αφρικανικές χώρες θα προστεθούν στον κατάλογο των «κόκκινων» χωρών εξαιτίας παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού το οποίο ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική. Πρόκειται για τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη), τη Ζιμπάμπουε και την Μποτσουάνα.