Quantcast

Βρετανία: Στη Μόσχα η υπ. Εξωτερικών Λιζ Τρας τον Φεβρουάριο

 Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας αναμένεται ότι θα επισκεφθεί τον Φεβρουάριο τη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό της, τον Σεργκέι Λαβρόφ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο μια διπλωματική πηγή.

Η επίσκεψη αυτή θα γίνει σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση, με αφορμή την ουκρανική κρίση. Ο Λαβρόφ είχε χθες συνομιλίες για το θέμα αυτό με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

«Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ζήτησε να της δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψει στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Λαβρόφ. Η Μόσχα συμφώνησε για την επίσκεψη αυτή, τον Φεβρουάριο» ανέφερε η πηγή που μίλησε στο πρακτορείο.

Η Βρετανία και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία και απείλησαν τη Ρωσία με σοβαρές οικονομικές κυρώσεις στην περίπτωση που εισβάλει. Την Δευτέρα το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι άρχισε να εφοδιάζει την Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, με αντιαρματικά όπλα ώστε να την βοηθήσει να αμυνθεί στην περίπτωση εισβολής από τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik