Βρέθηκε νέο πτώμα του serial killer στην Κύπρο - Σοκάρει η ομολογία: «Δεν θυμάμαι ποια είναι»!

Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (25/4), μετά από πληροφορία για εντοπισμό πτώματος στο πεδίο βολής της Ορούντας.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άλλο ένα θύμα του 35χρονου λοχαγού. Η υπόδειξη του νέου πτώματος φέρεται να έγινε από τον ίδιο. Το πτώμα εντοπίστηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε λάκκο στο πεδίο βολής. Εντοπίστηκε σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης και δεν είναι αναγνωρίσιμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Πολίτη", ο 35χρονος είπε στους ανακριτές ότι δεν θυμάται ούτε την ταυτότητα ούτε την εθνικότητα της γυναίκας. Όπως είπε στους ανακριτές, είναι είτε Ινδή είτε από το Νεπάλ.

Οι ισχυρισμοί του 35χρονου απομακρύνουν την πιθανότητα το πτώμα να ανήκει στην 30χρονη Μαρικάρ, ενώ επίσης είναι άγνωστο αν το πτώμα ανήκει σε μία από τις γυναίκες που αγνοούνται.

Υπενθυμίζεται ότι άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες των Αρχών στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό με την αγωνία για την τύχη τόσο της 6χρονης κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, όσο και για τη τύχη άλλων εξαφανισμένων γυναικών να κορυφώνεται.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι το φρεάτιο ελέγχθηκε στο 100%, με τη χρήση ρομποτικής κάμερας, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε ύποπτο.

Η προσοχή των Αρχών εστιάζεται και στο δεύτερο μέτωπο, στη λίμνη Ξυλιάτου, όπου έχει επιστρατευτεί σκάφανδρο για την αναζήτηση της 6χρονης Sierra.

Σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα θα εγκατασταθεί το σύστημα και θ’ αρχίσουν οι έρευνες κάτω από το νερό.

Δύτης με ειδική στολή, μέσω της οποίας θα γίνεται η παροχή οξυγόνου, θα καταδυθεί και θα παραμείνει στο βυθό της λίμνης για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ελέγξει σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες.

Παράλληλα, μέσω ενσωματωμένης κάμερας, θα δίνει εικόνα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στην επιφάνεια.

Αν και στην περίπτωση αυτή δεν εντοπιστεί το 6χρονο παιδί, τότε οι έρευνες πιθανόν να σταματήσουν και να στραφούν αποκλειστικά στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε τη διήμερη κράτηση του 35χρονου ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, για το φόνο της Marricar Valdez, 30 ετών από τις Φιλιππίνες, η οποία εξαφανίστηκε από τις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε και σήμερα στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, ενώ δεν έφερε ένσταση στο διάταγμα κράτησής του.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά οι Αρχές ζήτησαν έκδοση διατάγματος κράτησης υπόπτου για φόνο, χωρίς να υπάρχει πτώμα.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με την Marricar στις 13 Δεκεμβρίου του 2017, ημέρα κατά την οποία εξαφανίστηκε, δίνοντας διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται, αρνήθηκε, όμως, ότι την σκότωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουν στην κατοχή τους οι ανακριτές, ο 35χρονος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος, που συνομίλησε με την Marricar, κάτι, που προκύπτει μέσα από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και τις διαδικτυακές συνομιλίες, που είχε μαζί της, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και φωτογραφία της κάρτας διαμονής της.

Ο 35χρονος έχει, ήδη, ομολογήσει τους φόνους της 38χρονης Marry Rose και της 28χρονης, Arian Palanas Lozanο.