Quantcast

Δάκρυσε θαυματουργή εικόνα της Παναγίας σε ελληνική εκκλησία στο Σικάγο - ΦΩΤΟ

Πλήθος πιστών συρρέουν στην ελληνική εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Ιλινόις, στο Σικάγο, για να δουν την Παναγία που δακρύζει, πιστεύοντας ότι πρόκειται για σημάδι από το Θεό.

Οι πιστοί «βλέπουν» θαύμα ως εξήγηση στην εικόνα που δακρύζει, αφού η ορθόδοξη εκκλησία πρόκειται να κλείσει.

Λίγες μέρες πριν από την ακρόαση για το κλείσιμο της εκκλησίας, εργαζόμενος σε αυτήν είδε την εικόνα της Παναγίας, που κρατά στην αγκαλιά της τον Ιησού, να δακρύζει.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, η εκκλησία έχει χρέη 8 εκατομμυρίων δολαρίων και ελπίζει ότι θα συγκεντρώσει τα χρήματα ώστε να παραμείνει ανοιχτή. Όμως οι περισσότεροι πιστοί πιστεύουν ότι πρόκειται για θαύμα που θα εμποδίσει το κλείσιμο.

Από την Κυριακή, που έγινε γνωστό ότι η εικόνα δακρύζει, ο κόσμος από το Σικάγο, αλλά και άλλες πολιτείες σπεύδει να δει από κοντά την εικόνα.

Η εκκλησία, η δεύτερη παλιότερη ελληνική ορθόδοξη στις ΗΠΑ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν θα παραμείνει ανοιχτή, στη σχετική ιστοσελίδα όπου γίνεται έρανος για να συγκεντρωθούν τα χρήματα.

Και ο ιερέας της εκκλησίας ανέβασε φωτογραφίες της κλαίουσας Παναγίας στο Facebook, όπου τονίζει ότι, «δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί αυτό το ιερό μέρος».

«Κάποιοι κάνουν λόγο για σημάδι. Προσπάθησα να το σταματήσω αυτό. Θα έλεγα ότι η Παναγία μας μιλά. Θα προτιμούσα να την αφήσω να τελειώσει τη συζήτηση και να δούμε τι θα γίνει», δήλωσε ο Πάτερ Νικόλαος Τζόνας στο NBC5.