Quantcast

Διάγγελμα Πούτιν σήμερα για τον κορωνοϊό - Η Ρωσία θέλει να αυστηροποιήσει τις ποινές για τους παραβάτες της καραντίνας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα αργότερα σήμερα προς τον ρωσικό λαό, αναφορικά με την επιδημία του νέου κορωνοϊού, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

Το διάγγελμα Πούτιν ακολουθεί τη μεγαλύτερη αύξηση, σε ημερήσια βάση, των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, που ανέρχονται πλέον σε 658.

"Είναι μια αναγκαιότητα που προέκυψε, έπειτα από σύσκεψη πολλών ωρών χθες (...), από τη διόλου απλή κατάσταση που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός" δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής ενημέρωσης δημοσιογράφων.

"Το διάγγελμα θα μεταδοθεί από την τηλεόραση τις επόμενες ώρες" συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση του διαγγέλματος έγινε μία ημέρα μετά την κυβερνητική σύσκεψη, που ακολούθησε η επίσκεψη στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Μόσχας που περιθάλπει ασθενείς με Covid-19 και μιας συνάντησης κυβερνητικών αξιωματούχων με τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, που είναι επικεφαλής του κέντρου κατά του νέου κορονοϊού.

Ο Σομπιάνιν παραδέχθηκε σήμερα ότι η Ρωσία δεν έχει "σαφή εικόνα" για το εύρος των κρουσμάτων στη χώρα κι ενώ η Μόσχα διαβεβαίωνε έως σήμερα ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Εξάλλου, Ρώσοι βουλευτές κατέθεσαν σήμερα στο ρωσικό κοινοβούλιο νομοσχέδιο που προβλέπει την αυστηροποίηση των κυρώσεων σε βάρος όσων παραβιάζουν την καραντίνα, που επιβλήθηκε λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, και οι οποίοι θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με έως και 7 χρόνια κάθειρξης.

Το νομοσχέδιο προτείνει την επιβολή προστίμου έως 1 εκατομμυρίου ρουβλιών (περίπου 12.000 ευρώ) στην περίπτωση μη τήρησης της καραντίνας, εάν η ενέργεια αυτή προκαλέσει πολλά νέα κρούσματα.

Στην περίπτωση όπου η παραβίαση της καραντίνας προκαλέσει τον θάνατο δύο και πλέον ανθρώπων, ο εμπλεκόμενος θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με έως και 7 χρόνια κάθειρξης.