Quantcast

Διεθνής αναγνώριση στον Ευρωπαίο Επίτροπο Στυλιανίδη για το μεγάλο έργο του στην εκπαίδευση των παιδιών σε περιοχές κρίσεων

Οι διεθνείς οργανώσεις Their World και Global Business Coalition for Education απένειμαν τη φετινή τιμητική διάκριση «Their Inspiration Award» στον Ευρωπαίο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη για το μεγάλο έργο και την προσφορά του στην εκπαίδευση των παιδιών σε περιοχές κρίσεων.  

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση Γκόρντον Μπράουν παρουσίασε το έργο του Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη και του παρέδωσε το βραβείο σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών,  παρουσία των σημαντικότερων εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας στα θέματα εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει το σκεπτικό της βράβευσης, η τιμητική διάκριση δίδεται στο Χρήστο Στυλιανίδη για τη σημαντική συνεισφορά του στον αγώνα να δοθεί τέλος στην παγκόσμια κρίση στο χώρο της εκπαίδευσης, και για την αφοσίωσή του και τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του να προσφέρεται σε κάθε παιδί ασφαλές καταφύγιο μάθησης.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Χρήστος Στυλιανίδης ευχαρίστησε θερμά τις δύο διεθνείς οργανώσεις, όπως και τον πρώην πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, για τη μεγάλη τιμή που του έγινε και υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η εκπαίδευση ειδικά σε περιοχές κρίσεων.

"Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας και θα συνεχίσω να εργάζομαι ώστε η ΕΕ να παραμείνει πρωτοπόρος στον αγώνα για περισσότερη, καλύτερη και πιο ποιοτική εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο" τόνισε.

Κλείνοντας την αντιφώνησή του ο Επίτροπος Στυλιανίδης δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει αρωγός, και μετά τη λήξη της θητείας του, σε όλες τις μικρές και μεγάλες προσπάθειες ώστε "όλα τα παιδιά να πάρουν αυτό που τους αξίζει: εκπαίδευση και ελπίδα για το μέλλον".

Όπως είναι γνωστό, ο Επίτροπος Στυλιανίδης αύξησε, κατά τη διάρκεια της θητείας του, τον προϋπολογισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διατίθεται για την εκπαίδευση σε περιοχές κρίσεων δέκα φορές. Τα τελευταία χρόνια, η βοήθεια αυτή έχει ωφελήσει πάνω από 6,5 εκατομμύρια δασκάλους και μαθητές σε 55 χώρες του κόσμου.