Δριμεία κριτική από τον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου στον Ερντογάν: «Έχει ψυχικά προβλήματα, λέει ό,τι του κατέβει»

Δριμεία κριτική άσκησε ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την υπόθεση των δέκα πρέσβεων.

Συγκεκριμένα ο Κιλιντσάρογλου δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει παραδοθεί ποτέ στα χείλη ενός προέδρου, προσθέτοντας ότι βλέπει τον κόσμο στην πλατεία και «λέει ό,τι του κατέβει».

Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τη χώρα σε έναν άνθρωπο που έχει ψυχικά προβλήματα».

Εντωμεταξύ δημοσίευμα της τουρκικής υπηρεσίας της Deutsche Welle για το παρασκήνιο της κρίσης με τους δυτικούς πρέσβεις και την υπαναχώρηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε οργή αλλά και αμηχανία στην Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hilal Köylü στην DW, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απείλησε τον Ερντογάν ότι θα παραιτηθεί, όταν ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει personae non gratae? τους πρέσβεις δέκα δυτικών χωρών, επειδή ζήτησαν την αποφυλάκιση του ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά.

Το ρεπορτάζ προκάλεσε την οργισμένη παρέμβαση του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν ο οποίος σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Όχι μόνο στήνετε fake news, αλλά δηλητηριάζετε και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις».