Quantcast

«Εγώ κάλεσα την Πυροσβεστική» είπε ο 67χρονος που συνελήφθη για την πυρκαγιά στην Κύπρο

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής ο 67χρονος, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για την φωτιά στον Αρακαπά. Ο 67χρονος ισχυρίζεται ότι κάλεσε ο ίδιος από το κινητό του την Πυροσβεστική. 

Ο 67χρονος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα του εμπρησμού. 

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο  δικαστήριο, η αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία ότι το μεσημέρι του Σαββάτου στις 13:00 ο ύποπτος εθεάθη να αναχωρεί με το αυτοκίνητό του από το περιβόλι του σε τοποθεσία στο χωριό Αρακαπάς. Την ίδια στιγμή αυτόπτης μάρτυρας είδε την πυρκαγιά να μαίνεται σε καλαμιώνα στην κοίτη ποταμού που εφάπτεται του χωραφιού του. Σύμφωνα με τον ίδιο στο σημείο δε βρισκόταν οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. 

Ο ύποπτος, κλήθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού το βράδυ του Σαββάτου,ενώ ανακρινόμενος αρνήθηκε ανάμειξη στον υπόθεση, δίνοντας τους δικούς του ισχυρισμούς. Μεταξύ άλλων είπε ότι κάλεσε ο ίδιος από το κινητό του στο 112 αναφέροντας σε μάρτυρα ότι στις 13:53 ξεκίνησε η φωτιά. 

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο ισχυρισμός του υπόπτου αντικρούεται από τον μάρτυρα αφού στην κατάθεσή του αυτός ανέφερε στον ύποπτο ότι μυρίζει καπνός και πρέπει να υπάρχει φωτιά.

Σε κατάθεση που ελήφθη από άλλο μάρτυρα, ανέφερε ότι είδε τον ύποπτο στο χωράφι να κινείται πεζός προς το όχημά του και μετά από λίγα λεπτά αντιλήφθηκε καπνό κοντά στο χωράφι του υπόπτου, όπου και ξέσπασε η φωτιά. 

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, στο παρόν στάδιο λήφθηκαν έξι καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν πέραν των 200 καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου, από κατοίκους της περιοχής που υπέστησαν ζημιές αλλά και από πρόσωπα που έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή στην υπόθεση. 

Ανάμεσα στα τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν από τις Αρχές είναι και το όχημα του 67χρονο υπόπτου ενώ η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένων. 

Παράλληλα, θα ελεγχθούν τα κλειστά κυκλώματα της περιοχής όπου διακινήθηκε ο ύποπτος πριν και μετά τη φωτιά.