Quantcast

Ελ Σαλβαδόρ: Προσεχώς τρίτες δόσεις εμβολίου σε ηλικιωμένους και άλλες κατηγορίες υψηλού κινδύνου

Οι αρχές στο Ελ Σαλβαδόρ θα αρχίσουν προσεχώς να χορηγούν τρίτη δόση εμβολίων για την COVID-19 σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, πιο συγκεκριμένα στους ηλικιωμένους, σε ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και μέλη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε.

Η χώρα της κεντρικής Αμερικής, που μετράει περίπου 6,4 εκατ. κατοίκους, έχει προμηθευτεί περίπου 12 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τον Φεβρουάριο.

Οι τρίτες δόσεις θα χορηγηθούν σε ανθρώπους άνω των 60, το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, σε μέλη των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς και σε ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, διευκρίνισε ο κ. Μπουκέλε μέσω Twitter.

«Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία της τρίτης δόσης στο Ισραήλ, αποφασίσαμε να αρχίσουμε να χορηγούμε τρίτη δόση στο Ελ Σαλβαδόρ», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους, εξηγώντας πως οι αρχές θα φροντίσουν να μπορούν να κλείνονται ραντεβού από αύριο Κυριακή.

Το Ελ Σαλβαδόρ προστίθεται στον διευρυνόμενο κατάλογο των χωρών της Λατινικής Αμερικής όπου προσφέρονται αναμνηστικές δόσεις σε ομάδες υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων του Παναμά, του Ισημερινού και της Χιλής.

Το σαλβαδοριανό υπουργείο Υγείας καταγράφει επισήμως περισσότερους από 3.150 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου κάπου 102.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.