Ελληνες που ζουν στη Νέα Ζηλανδία: Ο μακελάρης άλλαξε πέντε γεμιστήρες

Σοκαρισμένη είναι η Νέα Ζηλανδία από το μακελειό σε δυο τζαμιά στο Κράιστερτς όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 49 άνθρωποι, ενώ οι σοβαρά τραυματίες είναι περισσότεροι από 40..

Τα 30 από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη επίθεση στο τζαμί Αλ Νουρ και τα 10 στο τζαμί Λίνγουντ. Οι τρεις εκ των νεκρών στη δεύτερη επίθεση έχασαν, μάλιστα, τη ζωή τους ενώ ήταν έξω από το τζαμί.

Για τις στιγμές τρόμου που έζησε το Κράιστερτς από την τρομοκρατική επίθεση στα δύο τζαμιά μίλησε στον ΑΝΤ1 και το «Καλημέρα Ελλάδα», ο αντιπρόεδρος της τοπικής ελληνορθόδοξης κοινότητας.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Γεωργίου ο μακελάρης που έκανε την επίθεση «άλλαξε πέντε γεμιστήρες. Αυτό σημαίνει ότι έριξε 100 σφαίρες».

«Ο κόσμος είναι σοκαρισμένος. Η Νέα Ζηλανδία είναι φιλήσυχη χώρα. Μετά την επίθεση νέκρωσαν τα πάντα. Ακουγόντουσαν σειρήνες από πυροσβεστική και αστυνομία» περιέγραψε ο κ. Γεωργίου.

«Μαύρη μέρα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας» χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ο επίτιμος πρόξενος στην Ουέλινγκτον, Γ.Νεονάκης,  ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει ελληνικό όνομα στην λίστα με τους τραυματίες ή τα θύματα, ενώ έκανε λόγο για τέσσερις συλλήψεις.

«Άναυδους μας έχει αφήσει το περιστατικό αυτό», δήλωσε ο Δημήτρης Μερεντίτης, που είναι Έλληνας κάτοικος στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Διευθυντής της εφημερίδας «Νέα της Αυστραλίας», Π. Αλατσάς, μίλησε επίσης στο "Καλημέρα Ελλάδα", μεταδίδοντας πληροφορίες για τις πρώτες στιγμές του μακελειού.