Quantcast

Εντείνονται οι συζητήσεις για το Brexit μετά την «εποικοδομητική» συνάντηση Μπαρνιέ με τον απεσταλμένο του Τζόνσον

O Επικεφαλής Διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες, ότι είχε μια "εποικοδομητική συνάντηση" το πρωί της Παρασκευής με τον Στηβ Μπάρκλεϊ, διαπραγματευτή του Ηνωμένου Βασιλείου για την έξοδο από την ΕΕ.

Ακολούθως, το απόγευμα, ο Μισέλ Μπαρνιέ ενημέρωσε τους πρεσβευτές των 27 Κρατών Μελών της ΕΕ και μεταβαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ενημερώσει την ομάδα καθοδήγησης του οργάνου αυτού για το Brexit.

Κατά τον Επικεφαλής Διαπραγματευτή "η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν να εντείνουν τις συζητήσεις τις επόμενες ημέρες".

"Η θέση της ΕΕ παραμένει η ίδια: πρέπει να υπάρξει μια νομικά λειτουργική λύση στη Συμφωνία Αποχώρησης (ΣΑ) που θα αποφεύγει τη δημιουργία σκληρού συνόρου στη νήσο της Ιρλανδίας, θα προστατεύει την οικονομία του συνόλου της νήσου και τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής σε όλες τις διαστάσεις της και θα διασφαλίζει την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς", αναφέρει ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν θα προβεί σε απολογισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα Κράτη Μέλη και πάλι τη Δευτέρα, ενόψει της προετοιμασίας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (του άρθρου 50) την Τρίτη το πρωί στο Λουξεμβούργο.