Quantcast

Επιβεβαιώθηκαν 15 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην Υεμένη

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στις περιοχές που ελέγχει η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης έφθασε επισήμως τους 1.726 χθες Πέμπτη, καθώς εντοπίστηκαν 15 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι, οι ασθενείς οι οποίοι υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 έχουν φθάσει τους 487 στις περιοχές υπό τον έλεγχό της, κυρίως στον νότο, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Άντεν, λιμανιού στρατηγικής σημασίας. Κατά την ίδια πηγή, 856 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.

Δεν είναι διαθέσιμα πρόσφατα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούθι, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, και τμημάτων του υεμενίτικου στρατού που συμμάχησαν μαζί τους.

Η Υεμένη παραμένει βυθισμένη στον πόλεμο από το 2014, όταν το κίνημα των σιιτών ανταρτών Χούθι κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εφορμώντας από τον βορρά κι εκδιώκοντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του προέδρου Χάντι από την πρωτεύουσα Σανάα. Η σύρραξη, στην οποία ενεπλάκη τον Μάρτιο του 2015 μια στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη.

Οργανώσεις αρωγής τονίζουν ότι η έκταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα πιθανόν είναι πολύ σοβαρότερη απ’ ό,τι ανακοινώνει η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, ενώ το σύστημα υγείας της Υεμένης βρίσκεται σε αποσύνθεση έπειτα από χρόνια πολέμου.