Quantcast

Επίθεση με ρουκέτες σε αμερικανική βάση στο Ιρακ - Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

Στο στόχαστρο πυραυλικής επίθεσης βρέθηκε η στρατιωτική βάση Τατζί, βόρεια της Βαγδάτης στο Ιράκ, όπου φιλοξενούνται αμερικανικά στρατεύματα και δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές, οι οποίες επικαλούνται πηγές από τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ.

Τουλάχιστον ένας πύραυλος έπεσε κοντά στη στρατιωτική βάση Τατζί, βόρεια από τη Βαγδάτη του Ιράκ, σύμφωνα με το AFP, το οποίο επικαλείται την τοπική αστυνομία.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Κατά το Alsumaria News, πέντε είναι οι πύραυλοι που έπεσαν κοντά στη στρατιωτική βάση.

Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκότωσαν τον διοικητή της μονάδας Κουντς (Quds) των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, και τον Ιρακινό σιίτη στρατιωτικό ηγέτη Αμπού Μαχντί Μουχαντίς σε επιχείρηση στις 3 Ιανουαρίου κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ.

Μόλις μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν την υποστηριζόμενη από το Ιράν Κατέμπ Χεζμπολάχ για επίθεση σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ κοντά στην ιρακινή πόλη Κιρκούκ με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου, στις 27 Δεκεμβρίου. Οι ΗΠΑ απάντησαν με επίθεση στις δυνάμεις της οργάνωσης στο Ιράκ και τη Συρία, σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές της.

Αυτή η επιχείρηση, με τη σειρά της, προκάλεσε διαμαρτυρίες στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη στις 31 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων οι διαδηλωτές εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις και έβαλαν φωτιά στην εξωτερική της περίμετρο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν τότε τον Σολεϊμανί για ενορχήστρωση των διαμαρτυριών στην πρεσβεία.

Μετά τη δολοφονία του Σολεϊμανί, κατόπιν αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης, το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση κατά βάσεων που φιλοξενούν δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ.