Quantcast

Επτά χώρες της Λ. Αμερικής κατηγορούν τη Βενεζουέλα για τις ταραχές στον Ισημερινό – Μαδούρο: Για τις διαδηλώσεις ευθύνεται το ΔΝΤ, όχι εμείς

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε σήμερα ότι οι πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) πυροδότησαν τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια που μαίνονται στον Ισημερινό και διαβεβαίωσε πως το Καράκας δεν είχε την παραμικρή ανάμιξη στα γεγονότα στη γειτονική χώρα.

Εν μέσω της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και των επεισοδίων στον Ισημερινό, ο πρόεδρος Λενίν Μορένο κατηγόρησε τον προκάτοχό του Ραφαέλ Κορέα και ξένους παράγοντες, ανάμεσά τους τον Μαδούρο, πως ενορχήστρωσαν εκστρατεία αποσταθεροποίησης της κυβέρνησής του. Ευθύνες στον Μαδούρο επέρριψαν εξάλλου χθες επτά χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Για τις διαδηλώσεις στον Ισημερινό ευθύνεται το ΔΝΤ, όχι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας», αντέτεινε ο Μαδούρο.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν την περασμένη Πέμπτη, εξαιτίας των νέων μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ισημερινού, ιδίως της κατάργησης της επιδότησης των καυσίμων, μέτρου που εφαρμοζόταν για τέσσερις δεκαετίες, στο πλαίσιο της πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής που ασκεί σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της από το ΔΝΤ.