Quantcast

Ερντογάν: Η τριμερής σύνοδος τη Δευτέρα στην Άγκυρα θα ασχοληθεί με την κατάσταση που επικρατεί στην Ιντλίμπ της Συρίας

«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα υποδεχτεί την τριμερή σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία και το Ιράν στην Άγκυρα», δήλωσε προ ημερών ο εκπρόσωπος τύπου της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξη τύπου, διευκρινίζοντας ότι οι τρεις  ηγέτες (Ερντογάν, Πούτιν και Ροχανί) θα συζητήσουν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2018 μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για την Ιντλίμπ, καθώς επίσης για τη συγκρότηση μιας συνταγματικής επιτροπής αλλά και τον τρόπο συνέχισης της πολιτικής διαδικασίας.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στην επερχόμενη σύνοδο, δήλωσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι «Η βασική προσοχή κατά την τριμερή συνάντηση στην Άγκυρα θα επικεντρωθεί στην Ιντλίμπ. Επίσης θα γίνει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα (τουρκικά) παρατηρητήρια και την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη θέση των ΗΠΑ απέναντι στην τρομοκρατική οργάνωση YPG. Δεν έχουμε δει ακόμα τη στάση που θέλουμε», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ν. Τραμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στα τέλη του μήνα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας μετά την τρομοκρατική επίθεση του ΡΚΚ, στοχεύοντας σε όχημα που μετέφερε εργαζόμενους την Πέμπτη στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άτομα και τραυματίστηκαν δέκα.

«Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τον αγώνα μας. Πιστεύω ότι η Τουρκία τελικά θα βγει νικητής από αυτή τη δοκιμασία με τις στρατιωτικές, αστυνομικές και τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο Ερντογάν.